Energiaa auringosta!

As Oy Tuusulan Päämajan katolla energiaa tuottaa oma aurinkosähköjärjestelmä

Asukkaiden oma aurinkovoimala tuottaa puhdasta sähköä omalta katolta. Laadukkaat järjestelmät kestävät pitkään ja voimalan tuottama sähkö pysyy aina saman hintaisena, vaikka ostoenergia kallistuu.

Aurinkovoimala nostaa kiinteistön arvoa

Energiakustannukset ovat nousseet kuluneen vuoden aikana arvoon arvaamattomaan. Monet ovat joutuneet miettimään asumismuotoaan ja kotinsa lämmitystä ihan uudesta näkökulmasta. As Oy Tuusulan Päämajan suunnittelussa on alusta asti otettu huomioon energiatehokkaat ratkaisut ja se onkin luokiteltu A-energialuokkaan. Kaukolämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys tuovat tasaista lämpöä asumiseen ja aurinkovoimalasta saadaan selkeää säästöä taloyhtiön kustannuksiin. Näillä asioilla on iso merkitys omaa uutta asuntoa hankittaessa, mutta myös sen jälleenmyyntiarvon näkökulmasta.

Virtaa auringosta

Päämajan 22,5 kWp aurinkovoimala muodostuu 54:stä Longi 415W aurinkopaneelista, kattomekaniikasta ja SMA 20.000 invertteristä. Invertteri eli vaihtosuuntaaja muuttaa paneeleilta tulevan sähkön samanlaiseksi kuin valtakunnan verkosta tuleva on.  

Aurinkovoimalan tuotanto käytetään ensisijaisesti kiinteistösähkön kulutukseen ja toissijaisesti Carunan palvelun kautta asuntokohtaiseen kulutukseen. Katolta saatava sähkö korvaa verkosta ostettavan sähkön 100 %:sti. Mahdollinen ylituotto voidaan hyvittää asuntojen sähkönkulutuksesta Carunan netotuspalvelun kautta tai myymällä verkkoon spot-hinnalla. Voimalan tuotto on seurattavissa puhelinsovelluksella. Arvioitu vuosituotto on noin 20 000 kWh, joka vastaa 12 asunnon koko vuoden sähkön kulutusta tai 90 000 ajettua kilometriä sähköautolla.

Arvio onkin, että katolla tuotettu sähkö kattaa reilusti koko kiinteistösähkön kulutuksen. Se alentaa kiinteistön hoitokuluja ja sitä kautta vastikkeita. Järjestelmä on huoltovapaa, invertteri lähettää tarvittaessa hälytyksiä, jos se havaitsee järjestelmän toiminnassa ongelmia.

Energiaratkaisut ovat yksi tämän päivän asumisen valttikorteista

Energian saatavuus ja hinta ovat kysymyksiä, jotka ovat nousseet entistäkin suurempaan merkitykseen ja asunnonvaihtajat tekevät valintoja niiden pohjalta. Etuovi.comin tuoreessa markkinatutkimuksessa nämä kriteerit ovat selvässä kasvussa verrattuna vuoteen 2019. Uuteen kerrostaloasuntoon voi muuttaa luottavaisin mielin, koska energiatehokkuus on mietitty jo suunnitteluvaiheessa mm. rakennustekniikkaa ja -materiaaleja valittaessa.

Etuovi.com: Uudiskohde halutaan ostaa, jotta ei tarvitse varautua peruskorjauksiin ja koska asunto on nykyaikaisella talotekniikalla varustettu.

 

Energiatehokkaan asumisen lisäksi tämän päivän trendi on myös sähköautojen yleistyminen. Sähköautojen lataamistarve on huomioitu Päämajan autopaikkojen suunnittelussa. Osaan autokatos- ja pihapaikoista on saatavilla 11 kw latausasema, joka sisältää kuormanhallinnan ja kwh-mittauksen.

Tutustu As Oy Tuusulan Päämajan vapaana oleviin asuntoihin täällä https://riisula.fi/asunnot/paamaja/ 

Monta ihastuttavaa kotia on vielä saatavana. Kysy meiltä lisää!

Outi 050-3829870 tai Ilmari 0400-456404 tai [email protected]