Aropellon rivarit rakenteilla Mikkolassa

Olemme nyt saaneet suunnittelun päätökseen myös asuntojen sisätilojen osalta ja työt tontilla käyntiin: As Oy Tuusulan Aropellon ja Aropupun rivitalokotien maanrakennushommat etenevät hyvässä vauhdissa.

Yksitasoisia rivitaloasuntoja on kysytty usein, ja on hienoa päästä niitä nyt rakentamaan. Asiakkaiden toiveita kuunnellen halusimme tarjota eri kokoisia asuntoja sekä muutamissa asuntotyypeissä valinnan mahdollisuuden avaran oleskelutilan ja erillisen huoneen (esim. monen kaipaaman työtilan) välillä. Lisäksi asuntoihin suunnitellut oleskelutilojen korkeat ikkunat ja lattialämmitys ovat jo tässä vaiheessa saaneet asiakkailta kiitosta.

Mikkolan viihtyisälle asuinalueelle hyvin sopivien matalien rivarien rakentaminen on mielenkiintoista ja samalla haastavaakin; pyrimme minimoimaan häiriöt naapureille, mutta jonkin verran rakentamisesta aiheutuu väistämättä meluhaittaa etenkin paalutuksen aikana. Maanrakennustyöt ja raskaiden ajoneuvojen liikkuminen tontilla voivat myös aiheuttaa tärinän tuntua ympäristössä, sillä maapohja on aika savista. Nämä ovat harmillisia häiriötä naapureille ja pyrimme pitämään ne mahdollisimman vähäisinä ja lyhytaikaisina.

Rakenteilla olevien rivarikotien tulevat asukkaat voivat kesän aikana suunnitella ja valita asuntonsa pintamateriaaleja (keittiökalusteita, laattoja ym) ja loppukesällä he pääsevät vierailemaan uuden kotinsa perustuksilla. Pian sen jälkeen saamme tontille elementit ja pääsemme pystyttämään talojen ulkoseiniä ja kantavia väliseiniä. Perinteisestä rakentamisesta poiketen vesikatot tehdään jo sokkeleiden päällä ja nostetaan elementtien asennuksen jälkeen suoraan paikalleen. Näin talot saadaan hyvissä ajoin sateelta suojaan. Tällä asennusratkaisulla parannetaan myös rakentamisen työturvallisuutta, kun saadaan korkealla tehtävät asennustyöt minimoitua.

Rakentaminen kestää kaiken kaikkiaan noin vuoden ja kesän 2022 lopulla saamme sitten toivottaa asukkaat tervetulleiksi uusiin koteihinsa ja seurata muuttokuormien saapumista. Tuusula on mainio paikka asua – ja meille on kunnia-asia tehdä omalle kotiseudullemme laadukkaita uusia koteja.

Aarno ja Ilmari